جنگلهای حرا، شگفتی خلقت دنیای گیاهان
جنگل حرا را به عنوان جنگل دریایی نیز میشناسند. این جنگلها در جزایر خلیج فارس و دریای عمان قرار دارند.
درختان حرا بسیار مقاوم هستند که با حداقل نیازها در سواحل دریا رشد میکنند و بهدلیل عمر طولانیشان، تنههایی بسیار محکم دارند. نمیتوانند دماي كمتر از 5 درجه سانتيگراد را حمل کنند و شوري بين 20 تا 32 در هزار هم دلخواه آنان برای رشد است.
زمانِ بالا آمدن آب، درختان تا گلوگاه فرو میروند و در نگاه اول به جنگلی شناور میمانند. جنگل حرا که مرتب در جزر و مد دریا زیر آب فرو میرود و بیرون میآید، وقت پایین رفتن آب ریشههایش پیدا میشود. ریشههای کوتاهی که تعداد زیادی ریشه فرعی آن به طرف بالا میروند و بهطور متوسط تا ۳۰ سانتیمتر رشد میکنند (اسلاید 2)
برگها با قاعده باریک و بیضیشکل و میوهای بادامیشکل دارند.
ارتفاع درخت بین ۳ تا ۶ متر است.
پوست درخت خاصیت تصفیهکنندگی دارد و آب دریا را میگیرند و با دفع نمک آن، بخش شیرین آن را جذب میکنند. درخت حرا را میتوان یک تصفیهخانه آب شیرینکن طبیعی دانست.
نحوه تکثیر: دانه درختان حرا روی درخت جوانه میزند؛ سپس با جداشدن از پایه مادری خود، در گلولای پای درختان فرو میرود و نهال جدیدی به وجود میآید؛ همین سبک تکثیر باعث ایجاد چنین منطقه جنگلی زیبایی شده است.
درختان جنگل حرا قدمت زیادی دارند و در همه فصول سال سرسبز هستند و به همین دلیل، به نام جنگل همیشه بهار نیز شناخته میشوند. با فرارسیدن خرداد، درخت حرا گلهای زردرنگی میدهد.
جانوران ساکن یا مهاجر: حواصیل بزرگ، اگرت بزرگ، اگرت ساحلی، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، سلیم خاکستری، گیلانشاه، کاکائی و… جز پرندگان مهاجر این جنگلها است