کنوکارپوس، هیولایی زیر زمین
درخت یا درختچه #کنوکارپوس گیاهی دریایی و کنار ساحلی است که ارتفاع آن به ٢٠متر و قطر تنه اش به ٨٠سانتیمتر و عرض تاجش به ١٤متر میرسد. رنگ پوسته این #درخت ، معمولا قهوهای تیره و ترک بردارنده بوده و برگها بصورت تخم مرغی و یا بیضوی است که به طول 2تا10سانتیمتر میرسند. کنوکارپوس درخت #همیشه_سبز و مقاومی است که در مقابل #شوری و گرما و کم آبی به خوبی طاقت میآورد. این درخت سایه خوبی دارد.
کنوکارپوس در گرمترین روزهای سال حداکثر رشد را دارد و همیشه سبز است. علاوه بر اینکه قابلیت شکل پذیری خوبی دارد، در شرایط نامناسب اقلیمی و آلودگیهای #خاک هم پر استقامت است.
کنوکارپوس مناطق وسیعی از استانهای خوزستان، فارس، هرمزگان، بوشهر، کرمان، سیستان و بلوچستان را فراگرفته و به پوشش غالب #فضای_سبز شهری تبدیل شده است. این درختان ابتدا در محدوده خارج از شهر به صورت آزمایشی کشت شدند و پس از آن، در اقدامی غیرکارشناسی به فضای سبز این شهرها منتقل شد و برخی شهروندان بدون اطلاع در خصوص نوع این درخت آن را جلوی در منازل خود کاشتند.
و اما مشکلات:
عدم رشد هرگونه #گل و #گیاه دراطراف این درخت، تضعیف شدید #درختان مجاور حتی نخلها و کُنارهای سی ساله، از بین رفتن زیستگاه طبیعی #پرندگان و #حشرات (اطراف آن هیچگونه آفتی وجود ندارد و پرندگان و حشرات در نزدیکی آن، لانه گزینی نمیکنند)، ایجاد فقرشدید و عمیق در خاک به علت مصرف بیش از حد مواد آلی و #ریزمغذی ها، نابودی #میکروبها و #قارچ های مفید موجود در خاک، تکثیر بی رویه و غیرقابل کنترل بعلت تولید بسیار زیاد بذراز مضرات کنوکارپوس عنوان شده است. حتی شیوع #بیماریهای_تنفسی در خوزستان را به این گیاه مرتبط می دانند.
#ریشه های این درخت علاوه بر تخریب شدید و بی سابقه زیرساختهای شهری، سنگینترین آسیبها را به تاسیسات شرکت آبفا (تخریب شدید #لوله های انتقال آب و انسداد شبکه تاسیسات آبی، تخریب شدید مخازن و ایستگاههای پمپاژ آب، ایجاد #آلودگی شدید در آب شرب به علت اختلاط با گاز شهری و فاضلاب، نفوذ در شبکه فاضلاب از طریق ریزترین منافذ و ایجاد #انسداد به علت انتشار گسترده ریشه ها، تخریب بی نظیر لولههای فاضلاب خانگی و نفوذ در طبقات بالا، نفوذ در #سبتیکها و ایستگاههای پمپاژ و ایجاد تخریب در تاسیسات فاضلاب، ایجاد خوردگی شدید در لولههای بتنی و از بین بردن آن ها) وارد کرده است