اهمیت #روغن_پاشی تابستانه مرکبات و سموم پیشنهادی
روغن پاشی یکی از مهمترین عملیاتهای کنترل آفات در مرکبات است که در دو مرحله زمستانه و تابستانه انجام می شود. در این پست به روغن پاشی تابستانه می پردازیم.
روغن پاشی تابستانه مرکبات عموما برای مقابله با حشرات مکنده و #کنه ها انجام میشود اما بعلت اینکه خسارت این گروه از آفات موجب بروز قارچ #فوماژین می گردد، این مبارزه، به نوعی پیش مبارزه با قارچهای فوماژین هم محسوب می گردد. جهت سمپاشی تابستانه حشره کشها و کنه کشهای مختلفی قابل استفاده می باشد که قابلیت ترکیب با روغن را دارند. میزان استفاده از روغن در روغن پاشی تابستانه بین 3 تا 5 در هزار می باشد و سموم مختلف هم با توجه به دز توصیه شده سازمان حفظ نبات با محلول روغن اختلاط می یابند.
از حشره کشهای ثبت شده در مرکبات می توان به اتیون، مالاتیون، کلروپیریفوس، پیری پیروکسی فن، اسپیروتترامات، ایمیداکلوپراید، هگزافلومورون و … اشاره کرد.
از کنه کشهای ثبت شده در مرکبات می توان به آبامکتین 1.8 درصد، فن پیروکسی میت، برومو پروپیلات، هگزی تیازوکس و… اشاره کرد.
نکات مهم:
در دماهای بالای 33 درجه سانتی گراد استفاده از روغن ولک ممکن است باعث گیاهسوزی شود یا حتی ممكن است باعث ريزش برگ يا ميوه شود شود.
جهت کاهش ریسک روغن پاشی تابستانه حتما روز قبل، درختان آبیاری گردند. حتما سمپاشی در ساعات اولیه صبح یا غروب و بعد از غروب صورت گیرد. در صورتی که از روغن سم پاشی استفاده می شود باید با قارچکشها حداقل دو هفته فاصله ایجاد شود.
از اختلاط حشره کش و کنه کش با قارچکش و کودهای شیمیایی خودداری کنید و حتما در نظر داشته باشید که حداقل باید بین استفاده از قارچکش و روغن پاشی، دو هفته فاصله بیفتد.
به هنگام اختلاط حشره کش و کنه کش، حتما نسبت قابلیت اختلاط توجه فرمایید. در صورتی که اطلاعی از این قضیه ندارید، حتما قبل از سمپاشی، آزمایش اختلاط را انجام دهید.
چنانچه آلودگی به حشرات و کنه وجود ندارد، نیازی به روغن پاشی تابستانه نیست