چه کنیم که مقاومت دیرتر اتفاق بیفتد؟

اتفاق افتادن مقاومت در آفات و مخصوصا در آفات R استراتژی (حشراتی با طول نسل کوتاه و تعاد نسل زیاد) تقریبا اجتناب ناپذیر است. استراتژی ما در این باره استفاده از روشهایی است که این مقاومت دیرتر اتفاق بیفتد. با هم روشهایی که در این مورد می تواند به ما کمک کند را مرور می کنیم:

1. تناوب سموم:

تناوب باید توسط سمومی از خانواده های مختلف و یا با نحوه اثر مختلف انجام شود. مثلا به کار بردن #سموم_فسفره پس از کاربامات تناوب محسوب نمی شود. چون اگرچه که خانواده های آنها متفاوتند، اما نحوه اثر یکسان دارند. به کار بردن ایمیداکلوپراید، استامی پراید، تیامتوکسام، #کلوتیانیدین و سایر سموم نئونیکوتینوییدی به صورت پشت سر هم نیز اشتباه است و باعث مقاومت به تمامی حشره کشهای این گروه می گردد. به زودی جدول کاملی از خانواده های #حشره_کش ها و کنه کشها را در قالب یک پست منتشر خواهم کرد .

2. سموم فیزیکی:

سموم فیزیکی حسن بزرگی دارند و آن عدم #مقاومت حشرات به آنهاست. روغن امولسیون شونده، صابونها و ترکیبات معدنی مانند گوگرد و سایر سمومی که به صورت فیزیکی موجب مرگ حشرات می گردند از این دسته هستند.

3. عدم افزایش دز در سمومی که دز ثبت شده قادر به کنترل نیست.

چنانچه با دز ثبت شده به کنترل یک آفت پرداختید و آن دز اثر خوبی در کنترل آفت نداشت، به هیچ وجه، نسبت به بالا بردن دز اقدام نکنید. بالا بردن #دز موجب از بین رفتن جمعیت حساس می گردد و حتی اگر در همان نسل قادر به کنترل آفت باشید، با از بین رفتن #جمعیت_حساس ، #جمعیت_مقاوم را غالب کرده اید. در نسل بعد و در اثر زاد و ولد جمعیت مقاوم، یک جمعیت بزرگ مقاوم خواهیم داشت که نه تنها بالا بردن دز دیگر نمی تواند آنها را کنترل کند، بلکه شاید به دلیل ساختار فیزیولوژی پیشرفته تر، راحتتر نسبت به سایر سموم مقاوم گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *