از گوشت گیاهی چه می دانید؟
از گوشت گیاهی و محصولات مرتبط با آن به عنوان یک نوآوری یاد شده است که می تواند صنعت غذایی را دگرگون کند و به دلیل وجود خواص و مزه ی نزدیک به گوشت دامی شاید به زودی بتواند جای آنرا بگیرد.

گوشت گیاهی چیست؟

عبارت گوشت گیاهی شاید مفهوم خیلی قابل درکی نباشد و به نظر یک ترکیب متناقض بیاید. شاید به نظر بیاید که گوشت و لبنیات گیاهی فقط یک واژه برای این است که مردم را فریب دهند، اما گوشت گیاهی هم اکنون در برخی کشورها از جمله ایران تولید میشود و مورد استفاده قرار دارد.
پروتئین گیاهی محصولی نیست که فقط #گیاهخواران بتوانند از آن استفاده کنند، بلکه بسیاری از افرادی که به دلایل متعدد از خوردن گوشت قرمز معاف هستند می توانند از آن بعنوان یک منبع غذایی پرانرژی استفاده کنند.

برخی مواد استفاده‌شده برای تهیه گوشت گیاهی عبارت‌اند از:
• گلوتن گندم #ویتال (سیتان)؛
• سیا و #توفو و تمپه؛
• پروتئین نخود؛
• نشاسته سیب‌زمینی؛
• لوبیا و عدس؛
• آجیل و دانه‌ها؛
• سبزیجات.
• میوه #جک_فروت (میوه نان صحرایی)

عادت به استفاده از غذاهای گیاهی علاوه بر کاهش تولید گازهای گلخانه ای، کاهش هزینه تولید غذا و حفظ محیط زیست موجب میگردد که حیوانات از زنجیره غذایی بین انسان و گیاه حذف شوند و گیاهان به صورت مستقیم مورد استفاده انسان قرار می گیرند و خطر بیماریهایی که در اثر مصرف محصولات حیوانی رخ می دهد نیز در جامعه به حداقل می رسد. گوشت‌های گیاهی سرشار از ویتامین و آنتی‌اکسیدان هستند که برای سلامت بدن مفیدند. علاوه‌ بر این، تحقیقات نشان داده‌اند رژیم غذایی گیاهی برای کنترل وزن، دیابت و میکروبیوم‌های روده مفید است. مصرف گوشت گیاهی از انواع بیماری‌ها مانند پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی‌عروقی پیشگیری می‌کند.
مقایسه گوشت‌های گیاهی و حیوانی نشان می‌دهد که تفاوتی جدی بین این دو گوشت از نظر مقدار کالری و چربی وجود ندارد. حتی در برخی موارد برخی از گوشت‌های طبیعی و لخم درصد کالری و چربیِ کمتری نسبت به گوشت‌های گیاهی دارند.

معروفترین برندهای گوشتهای گیاهی عبارتند از:
گوشت گیاهی #بیاندمیت Beyond Meat ،
همبرگرهای #ایمپاسیبل Impossible

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *