مدیریت و کنترل نماتد ریشه گره ای خیار گلخانه ای

پیشگیری:

فعالیتهای زیر جهت پیشگیری از ورود این نماتد:

1. آزمایش خاک گلخانه قبل از کاشت برای اطلاع از آلودگی به نماتد

2. جلوگیری از ورود هر گونه نهال، غده، پیاز و نشای مشکوک یا آلوده، به سالن گلخانه

3. حفظ بهداشت گلخانه و مراقبت از ورود نماتد به محوطه گلخانه از طریق خاک آلوده چسبیده به پای حیوانات، ماشین آلات و…

4. توجه به مراقبت از زمینهای سالم و کنترل دائم ریشه گیاهان و علفهای هرز در داخل و حاشیه گلخانه

5. رعایت آبیاری منظم و توجه به تغذیه مناسب با کودهای ماکرو و میکرو

6. مسیر آبیاری کنترل شود، به طوریکه جریان آب از زمینهای آلوده عبور نکند.

7. چرخ ادوات و ماشین آلات کشاورزی از خاک و گل قبل از ورود به زمینهای سالم یا بعد از خروج از زمینهای آلوده شسته و ضدعفونی شود

کنترل

*پوشانیدن سطح خاک مرطوب با پلاستیکهای شفاف به مدت 4 تا 5 هفته در طول تابستان، موجب افزایش دمای خاک تا 55 درجه سانتیگراد میشود و موجب کاهش جمعیت این نماتدها میشود

اصلاح بافت خاک با افزودن رس به بستر کشت و سنگین کردن بستر. فعالیت این عامل بیماری در خاکهای سبک و ماسه ای بیشتر است

🍁سموم توصیه شده:

ایمیسایفوس 1.5 درصد گرانول، بمیزان 200 کیلوگرم در هکتار

ایمیسایفوس 30 درصد SL، بمیزان 2.5 در هزار

آبامکتین 2 درصد سوسپانسیون به میزان 8 لیتر در هکتار همزمان با انتقال نشا

فلوپیرام 40 درصد سوسپانسیون به میزان 937.5 تا 1250 میلی لیتر در هکتار

روغن آویشن (هیوماگروپرومکس) 3.5 درصد امولسیون به میزان 5 لیتر در هکتار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *