#مگس میوه مدیترانه امسال در چند استان کشور حالت طغیانی به خود گرفته است. به همین بهانه مروری داریم بر روشهای کنترل این آفت مهم:

کنترل زراعی و بهداشت گیاهی:

1. برداشت به موقع میوه رسیده

2. جمع آوری ودفن میوه های آلوده در عمق 50 سانتی خاک یا نگهداری آنهای در کیسه های نایلونی ضخیم و بدون منفذ

3. شخم سطحی زمستانه

4. برداشت زودهنگام میوه هایی که بعد از برداشت هم قابل رسیدن هستند (مثل هلو، شلیل و خرمالو)

روش شکار انبوه

1. شکار #حشرات نر بوسیله جلب کننده فرمونی تری مدلور (20-25 تله در هکتار)

2. شکار انبوه نر و ماده به وسیله جلب کننده تغذیه ای سراتراپ، #بیولور و پروتئین هیدرولیزات (به ترتیب از بیشترین جلب کنندگی به کمترین)

تله های در سایه و در خلاف جهت باد نصف شوند. تله ها در ارتفاع 1.5 تا 2.2 متری زمین آویزان شوند.

در صورت استفاده از سراتراپ تعداد معمول تله های بین 70 تا 100 تله در هکتار می باشد.

کنترل شیمیایی:

طعمه پاشی یکطرف از درختان بصورت یک یا دوطرف درمیان، شامل شاخه و برگ با طعمه مسموم تهیه شده از #سراتراپ یا
#پروتئین_هیدرولیزات با فرمول زیر (برای 1000 سی سی محلول سمی):

30 سی سی پروتئین هیدرولیزات + 2 سی سی #مالاتیون + 968 سی سی آب

در صورت بارندگی، نیاز به محلولپاشی مجدد می باشد. در مناطق گرمسیری باید طعمه پاشی با فاصله کمتری انجام گیرد.
.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *