![]() |
یکی از کارهایی که می تواند اثر #سال_آوری را به میزان زیادی کاهش دهد، تغذیه درختان با #فروت_ست است.
فروت ست چیست؟
مرحله صفر تشکیل میوه در #نهنج ، یعنی دقیقا زمانی که گل تصمیم به تقسیم سلولی می گیرد را اصطلاحا فروتست می گویند. در این زمان #تقسیم_سلولی (ظرفیت سازی برای رشد) اتفاق میافتد این همان زمانی است که میوه نیاز به عناصر خاصی دارد.
نتایج اجرای فروتست:
افزایش #گرده_افشانی و #تلقیح
افزایش درصد گل کامل
افزایش میزان تبدیل شکوفه به #میوه و #خوشه_بندی ، افزایش میزان #عملکرد و رشد میوه ، افزایش مقاومت به سرما، باد، #تگرگ و باران
#محلولپاشی درختان توسط فروتست را در دو مقطع از سال انجام می دهند:
پس از #برداشت میوه ها
زمان #تورم_جوانه ها در آغاز فصل
البته برخی کارشناسان توصیه می کنند که
پس از تشکیل میوه (فندقی شدن میوه) هم فروتست پاشی شود
عناصر اصلی فروت ست:
عناصر اصلی فروت ست عبارتند از نیتروژن، روی و بور.
علاوه بر این عناصر در کودهای فروت ست، #آهن، منگنز، #منیزیم و پتاسیم نیز مشاهده می شود. همچنین اضافه کردن #اسیدهای_آمینه و #جلبک دریایی نیز می تواند به شروع جوانه زنی و افزایش مقاومت گیاه در مقابل تنشها کمک کند.
نیتروژن (N) : مهمترین و پرکاربردترین عنصر. درخت به دلیل فعالیت اندک #ریشه در اوایل بهار نخواهد توانست این نیاز بالا را تأمین کند، در نتیجه اندازه میوهها و عملکرد نهایی به شدت افت خواهد کرد.
بور (B) : یک عنصر کممصرف در گیاه است. این عنصر در زمان تشکیل لوله گرده اهمیت بیشتری نسبت به سایر مراحل پیدا میکند. در هر صورت این یک عنصر ریزمغذی است و باید حد پایین آن رعایت شود و مقادیر بالای آن مشکلات بزرگتری را به همراه دارد.
روی (Zn): نیز همانند بور از عناصر #ریزمغذی محسوب میشود. این عنصر در تولید #کلروفیل و فعالیت برخی آنزیمها و عملکرد هورمون اکسین نقش دارد. کمبود روی و کاهش تولید کلروفیل و کاهش فعالیت #اکسین باعث کوچک ماندن برگها میشود. و در نتیجه کاهش #فتوسنتز، میوه ها با کیفیت نخواهند بود.
احتیاطات لازم:
1- از ترکیب فروت ست با کودهای حاوی #گوگرد و روغنهای معدنی بپرهیزید.
۲- در مناطقی که میزان بور در آب آبیاری و برگ بالا باشد به دلیل مسمومیت عنصر #بور بایستی از ترکیب فروتست حذف شود.
3- در هوای گرم #محلولپاشی انجام نشود.