طرز تهيه خمیر #بردو :

ترکیب بردو شامل #سولفات_مس و #هیدروکسید_کلسیم (آهک) است.

این ترکیب در بازار به دو صورت مایع سوسپانسیون و پودری موجود می باشد. در مورد ترکیبات مایع، ساخت محلول جهت اسپری پاشی دقیقا شبیه به سایر سموم می باشد.
اما در مورد ترکیب #بردو_پودری که در بازار به نام #بردو_دوقلو شناخته می شود و به دو صورت برای تیمار گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد باید به صورت زیر عمل کرد:

+ ساخت ترکیب بردو 1 درصد جهت #محلولپاشی
برای تهیه ١۰۰ لیتر ترکیب بردو (بطور مثال ١۰ در هزار) مقدار یک کیلوگرم هیدروکسیدکلسیم (پودر سفید رنگ) را با مقدارکمی آب خیس کرده و در #سمپاش ریخته و ضمن بهم زدن، حجم آنرا با افزودن آب به ٩۵ لیتر میرسانیم. سپس مقدار یک کیلوگرم سولفات مس (آبی رنگ) را در ۵ لیتر آب ولرم درظرف پلاستیکی یا استیل حل کرده و به آرامی روی دوغاب ضمن بهم زدن اضافه می کنیم.
پس از ٢ دقیقه بهم زدن ترکیب بردو آماده مصرف است. سم پاشی باید در همان روزانجام گیرد.

+ ساخت #خمیر_بردو
برای کنترل بیماری هایی مانند #پوسیدگی های طوقه و ریشه گیاهان، انواع #شانکرها و بلایتها، #سرطانها و #گال های طوقه و ریشه، محلول پاشی ها به تنهایی کافی نیست و لازم است بافت آلوده با ابزار تیزی کاملا تراشیده شده و بافت سالم گیاه با خمیر بردو #ضدعفونی گردد. این کار برای ضدعفونی محل #هرس گیاهان نیز باید انجام شود.
به این منظوریک بسته ۴ کیلویی ترکیب بردو را برداشته، ٢ کیلوگرم سولفات مس (پودر آبی رنگ) را در٨ لیتر آب و ٢ کیلوگرم هیدروکسید کلسیم (پودر سفید رنگ) را در ۴ لیتر آب جداگانه بصورت دوغاب درآورده ومحلول سولفات مس (آبی رنگ) را به آرامی ضمن بهم زدن روی دوغاب هیدروکسید کلسیم ریخته و خوب هم می زنیم تا خمیربردو بدست آید. (دقت کنید که حتما باید مخلوط آبی رنگ روی سفید رنگ ریخته شود).

مخلوط به دست آمده را با قلم مو یا کاردک روی محل تراشیده شده بمالید. برای افزایش چسبندگی میتوانید به مخلوط، مقداری سریش اضافه نمایید.

بعد از اینکه مخلوط بردو کاملا خشک شد به وسیله #چسب_باغبانی#لاتکس#سمیران روی آنرا کاملا بپوشانید.
مقدار مورد نیاز از این مخلوط با توجه به تعداد درختان تهیه گردیده و در همان روز مصرف شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *