آزمایش #سازگاری دو سم جهت اختلاط:

هميشه از #برچسب سموم كمك بگيريد تا از #اختلاط_پذيري آن ها با ديگر #سموم و مطمئن شوید. با توجه به اینکه در مورد خیلی از سموم این اطلاعات درج نشده است، آزمایش زیر می تواند به شما کمک کند که متوجه شوید دو سم قابلیت اختلاط دارند یا خیر:

1-ظرفي كاملا تميز مانند بطري شيشه اي تهيه كنيد. از همان آبي استفاده کنید که در هنگام ساخت #مخلوط اصلي از آن استفاده مي کنید. ظرف را تا نیمه از آب پر کنید و سپس ترکیب اول را با آب مخلوط کنید و بعد ترکیب دوم را به آن دو اضافه نمایید. (هر یک از اجزای مخلوط را با نسبتي كه بعدا در #مخزن اصلي ريخته خواهند شد به ظرف اضافه كنيد). توجه کنید که نباید دو محلول را جداگانه تهیه و با هم مخلوط کرد.

ترتيب اضافه كردن #آفتكش ها بر اساس #فرمولاسيون به شرح ذیل می باشد (از چپ به راست):

WP – DF – WDG – F – FL – ME – EC – S – SP

مواد مايع مانند فرمولاسيون هاي محلول، #سورفكتانت ها و #سوسپانسيون هاي كلوئيدي و #امولسيون شونده ها یا روغنها در آخر اضافه شوند.

2- ظرف را به خوبي تكان دهيد.

3- اجازه دهيد مخلوط به مدت 15 دقيقه بماند و دوباره حرارت ظرف را چك كنيد. در صورتي كه طرفين ظرف گرم شده باشند ممكن است مواد با يكديگر #واكنش شيميايي داده باشند و اين يعني مواد نبايد با يكديگر #مخلوط شوند. هم‌چنین سموم نباید دو لایه شده، تغییر رنگ داده و دارای ذرات کریستاله باشند.

اگر پس از این مدت مخلوط حاصل دچار رسوب، از هم پاشیدگی اجزا، ژله‌ای شدن و مواردی از این دست شد می‌توان نتیجه گرفت که مواد مخلوط شده قابلیت اختلاط ندارند و چنانچه هیچ‌کدام از این موارد رخ نداد، #سموم با یکدیگر قابل اختلاط‌ هستند.

4-در صورتي كه روي سطح مخلوط مواد اضافي ديده شود يا #رسوب در ته ظرف ايجاد گردد (به غير از فرمولاسيون هاي WP) احتمالا مواد مورد نظر با يكديگر سازگاري ندارند.

5-در نهايت چنانچه هيچ نشانه اي از ناسازگاري ديده نشود، مخلوط را در يك سطح كوچك آزمايش كنيد تا مطمئن شويد که #مخلوط حاصله باعث ایجاد #گياهسوزي یا كاهش اثر مواد نخواهد شد و چنانچه آثار سویی مشاهده نشده در سطح بزرگ تست کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *