کود سبز چیست؟
کود سبز، شامل گیاهی است که آنرا قبل از کاشت محصول اصلی کشت می کنند و پس از اینکه مقداری رشد کرد، سبزینه آنرا بدون اینکه از این گیاه محصولی برداشت کنند، به زمین بر می گردانند. برای این کار می توان از گیاهان مختلف استفاده کرد. البته گیاهانی که دارای بخشهای خشبی هستند، برای این کار مناسب نمی باشند.

کود سبز عملاً مواد غذایی را به خاک اضافه نمی کند، بلکه آن چه را که طی رشد خود از خاک جذب و ذخیره نموده است به خاک بر می گرداند. کود سبز با جذب و ذخیره مواد غذایی در خود از شسته شدن آنها جلوگیری می نماید.

گیاه مورد استفاده بعنوان کود سبز می بایستی دارای خصوصیات زیر باشد:
اثرات فیتوتوکسینی بر رشد محصول بعدی نداشته باشد
فصل رشد آن کوتاه باشد
تراکم بوته بالا را تحمل کند
رشد سبزینه ای زیادی داشته باشد

چه گیاهانی برای تهیه کود سبز مناسب هستند؟
1. گیاهانی که دارای رشد سریعی بوده و مدت کوتاهی زمین زراعی را در بر می گیرند.
2. گیاهان باید کم توقع بوده و برای حداکثر رشد خود به کود حیوانی یا شیمیایی کمتری احتیاج داشته باشند.
3. نیاز آبی گیاه باید بسیار کم باشد.
4. گیاهان می بایست پرشاخ و برگ، شاداب و سرشار از مواد غذایی باشند تا هم با سایه خود مانع سبز شدن بذر علف های هرز شوند و هم زیر خاک بردن آن ها به سادگی انجام گیرد.

مهمترین گیاهانی که بعنوان کود سبز در کشت آبی ممکن است مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از خلر، لوبیا روغنی، انواع لوبیا، چاودار، شبدر، جو و گندم سیاه. یونجه بعنوان کود سبز کاشته نمی شود، اما در صورتی که پس از حصول رشد کافی سبزینه ای به خاک برگردانده شود، بعضی از هدفهای کود سبز را تامین می کند. گیاهانی مثل گندم سیاه چاودار و شبدر ایرانی به خوب در خاکهای فقیر رشد می کنند و در بهبود باروری و ساختمان خاکها موثر می باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *