نحوه انجام چالکود و نکات مهم:
1. انتخاب محل مناسب برای احداث چاله ها: قاعده کلی در درختان این است که ریشه به اندازه سایه انداز آن توسعه پیدا میکند، البته استثنائاتی وجود دارد اما فرض کلی بر این است. بنابراین، سایه انداز درخت را به ۳ قسمت تقسیم و چاله ها را در یک سوم انتهایی ایجاد می کنیم.
2. بهترین زمان چالکود، از اواسط پاییز تا اوایل بهار بسته به منطقه می باشد.
3. تعداد چاله ها حداقل ۲ عدد می باشد. این دو چاله باید در دو زاویه کاملا مخالف یکدیگر باشند، چنانچه که می خواهید تعداد چاله ها رو بیشتر در نظر بگیرید (مثلا 4 یا 6 چاله)، محل چاله ها را طوری در نظر بگیرید که در روبروی یکدیگر و در دوطرف درخت قرار بگیرند.
4. ابعاد چاله ها به قطر 40 تا 50 سانتی متر و به عمق 60 سانتی متر می باشد (برای درختانی که سنشان زیر 3 سال است، عمق 30 سانتی متر کفایت می کند). توصیه می شود برای نهال های یکساله از چالکود استفاده نشود و از سال دوم به بعد از روش چالکود استفاده گردد
5. خاک درون چاله تماماً بیرون ریخته شود.
6. قسمت پایین چاله را با کود دامی پوسیده (حتما پوسیده) پر می شود
7. سایر کودهای مورد استفاده در چالکود روی کود دامی ریخته شود. اصولا ترکیب چالکود، حاوی درصد بیشتری از فسفر و پتاسیم نسبت به ازت می باشد. براساس آنالیز خاک و پارامتر های تعیین شده در آن می توان نوع و مقدار کود های لازم برای تهیه ترکیب چالکود را مشخص کرد. البته در بازار، در حال حاضر محصولاتی با عنوان چالکود آماده نیز به بازار عرضه شده اند که حاوی تمامی ترکیباتی هستند که برای خاک در این مرحله ضروری می باشد.
8. پس از آن مجددا با کود دامی پوسیده پر شود. بهتر است تا چالههای ایجاد شده توسط خاک پر و بسته شوند.
9. چاله ها حتما باید در مسیر آبیاری احداث گردد.
10. در صورت نیاز به تکرار عملیات چالکود در سالهای دیگر سعی کنید تا از چالههای قدیمی مجدد استفاده نکنید و اقدام به دفن چالکود در چاهکهای جدید نمایید