منشا اسید هیومیک چیست؟
هیومیک اسید ماده ای طبیعی و بسیار مقاوم در برابر تجزیه است که از سه جزء اصلی اسید هیومیک، اسید فولویک و هیومین تشکیل شده است. هیومیک اسید حاصل تجزیه بقایای گیاهان و جانوران توسط میکروارگانیسمهاست. این ماده به رنگ قهوه ای تیره می باشد که عمدتا به شکل جامد یا مایع عرضه می شود. از آنجا که این ماده در شرایطی خاص PH اسیدی ضعیفی (3.8 تا 5 ) پیدا میکند و مشتق از هوموس می باشد به نام اسید هیومیک شناخته می شود. بلحاظ ترکیب، از ترکیبات پایدار و بسیار پیچیده ای تشکیل یافته که هیچ عاملی نمی تواند آن را تجزیه کند.
چرا افزودن اسید هیومیک لازم است ؟
خاک به مرور و به دلایل زیر دچار مشکل حاصلخیزی می گردد:
1. از بین رفتن تعادل غذایی
2. خفگی در اثر کاربرد زیاد کودهای شیمیایی
3. از بین رفتن هوموس به دلیل شخمهای سالیانه
4. فرسایش خاک در اثر شستشو
اینجاست که باید به خاک هیومیک اسید را اضافه کرد.
هیومیک اسید باعث می شود که:
-گسترش حجم ریشه و بهبود کارایی آن
-کمک به جذب بهتر عناصر غذایی از خاک از طریق ریشه
-بهبود ساختمان خاک و احیاء آن پس از زیاده روی در مصرف کودهای شیمیایی
-باعث نگهداری بیشتر آب در خاک میشود
-با طبیعت سازگار است و خطری برای گیاه و یا محیط زیست ندارد
-افزایش فعالیت های میکروارگانیسم ها در اثر افزودن هیومیک به خاک
-افزایش جذب عناصر ماکرو و ریز مغذی ها
-کاهش شوری خاک
– خنثی کردن اثرات منفی آهک در زمین و کاهش پی اچ خاک های قلیایی و آهکی
-کاهش تجمع فلزات سنگین و سمی در اطراف خاک
-تحریک جوانه زنی، شکوفه دهی درختان، افزایش تعداد میوه ها و درشتی و بازار پسندی آنها
.