كيفيت آب #سمپاشی و تاثیر آن بر کارایی آفت كش ها :

كيفيت #آب مورد استفاده در سمپاشي، یکی از دلایلی است که باعث می شود #سموم کارایی لازم را نداشته باشند. عواملی مانند سختی آب،pH آب، میزان یون بی کربنات، کدورت آب، مواد آلی، #آهن و سایر مواد موجود در آن بر جذب و انتقال برخی سموم اثرگذارند. مطالعات نشان داده اند بهترین pH برای آب سم پاشی بین 4 تا 7 است.

متأسفانه آبی که از اغلب چاههای کشاورزی بیرون می آید، بشدت قلیایی بوده و pH# آن بشدت بالاست. این #پی_اچ بالا موجب شکسته شدن #فرمولاسیون سموم مورد استفاده و در نتیجه کاهش تاثیر آنها بر روی آفت می شود. در pH های بالاتر از 7 (آب های قلیایی) تاثیر بسیاری از سموم #ارگانوفسفات و #کارباماتی کاهش پیدا می کند. کاهش یافتن اثر سموم در نتیجه pH بالای آب را اصطلاحاً #هیدرولیز شدن یا شکسته شدن #آلکالینی می نامند. هر چقدر که از زمان #اختلاط_سموم با آب بگذرد، میزان شکسته شدن بیشتر است.

بنابراین بهتر است به سرعت و پس از درست کردن محلول سم و آب، به سرعت سمپاشی انجام شود. به ازای هر 1 درجه افزایش pH آب، میزان شکسته شدن سم 10 برابر افزایش پیدا می کند. باقی ماندن سم داخل تانکر بعد از گذشت چندین ساعت ممکن است تا حدود 50 درصد از #کشندگی سموم را کاهش دهد و حتی بسته به نوع سم پس از گذشت 24 ساعت مخلوط سم داخل #تانکر کاملاً روی آفت بی اثر شود.

وقتي pH محلول سم در مخزن سمپاش بين 5.3 تا 6 باشد اين محلول سم را در مدت 12 ساعت مصرف كنيد.

وقتي pH محلول سم در مخزن سمپاش بين 7-6 باشد در مدت زمان يك تا دو ساعت مصرف آن براي جلوگيري از غير فعال شدن آفتكش توصيه مي شود.

وقتي pH محلول مخزن سمپاش بيش از 7 باشد براي جلوگيري از غير فعال شدن سريع آفتكش افزودن يك ماده #بافر توصيه مي شود.

برای مثال بعضی سموم در pH بالای 8، فقط یک ربع ساعت دوام می آورند.

بافرها ترکیبات شیمیایی هستند که خاصیت #اسیدی داشته و هنگامیکه که به تانکر حاوی آب قبل افزوده شوند باعث پیشگیری از شکسته شدن سم می شوند. هم اکنون ترکیبات بافری زیادی در بازار وجود دارد که استفاده از آنها می تواند خاصیت بازی آب را کاهش داده و اثربخشی سموم را افزایش دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *